Elämäntapamuutos Joensuu

 

Elämäntapamuutos on yksi keskeinen osa fysioterapeutin työtä. Teemme sitä vastaanotolla päivittäin jopa hieronnan yhteydessä. Monesti tätä emme osaa edes miettiä, vaan ohjeet tulevat kuin luonnostaan ja ohjeiden tarkoitus on auttaa asiakasta tekemään itsenäisesti töitä oman hyvinvointinsa eteen.

 

Ohjeet koskettavat monta kertaa liikuntaa ja kuinka sitä saisi lisättyä arkeen, mutta myös ravintoa sekä melkein tärkeintä, unta. Usea tietää jo etukäteen, kuinka pitäisi liikkua, syödä ja nukkua, mutta todelliseen elämään oppien vieminen on haastavaa. Mikäli sinulla on ollut ongelmia löytää oikeaa omanlaista polkua terveellisiin elämäntapoihin, olemme mielellämme tukenasi.

 

 

Elämäntavat ratkaisevat paljon

 

Valintasi elämäntavoissasi ratkaisee, kuinka energiseksi koet itsesi viikoittain. Perusvalinnat, kuten lepo, ravinto sekä kuormitus ovat kaikille tuttuja, mutta jokaiseen kolmeen kuuluu paljon pieniä valintoja sisälle. Nämä pienet valinnat vaikuttavat toisiinsa ja voivat aiheuttaa turhaa kuormitusta mikä laskee virkeyttäsi. Keskitymme siis terveellisten elämäntapojen hallitsemiseen mikä tulee näkymään myös ajan myötä ulkoisesti, ulkoinen olemus on vain tulosta elämäntavoista eikä se ole valmennuksessamme päätavoite vaan se on terveys ja hyvinvointi!

 

Elämäntapamuutos valmennuksessa kartoitamme myös edellisten lisäksi sosiaalisten elämäntapojen aiheuttaman kuormituksen tai palauttavan vaikutuksen. Ihminen ei ole kone ja ihmisen ollessa sosiaalinen on myös tämä otettava huomioon.

 

Ihmiset ympärillä antavat meille energiaa ja annamme ympärillä oleville ihmisille energiaa. Positiivisuus tarttuu puolin ja toisin ja kokonaisuuden kannalta onkin tärkeää ymmärtää sosiaalisen elämän tärkeys. Lisäksi täytyy muistaa, että hyvillä elämäntavoilla on myös vaikutusta sairastavuuteen!

 

Mitä opit elämäntapamuutos palvelussamme?

 

Annamme sinulle siis työkalut järjestellä oman leposi, ravinnon sekä kuormituksen tasapainoon, ymmärrät valmennuksen jälkeen, kuinka omilla valinnoilla ohjailemme omia mielihaluja. Otamme jokaisen elämäntilanteen, työt, harrastukset huomioon sillä saat myös rasituksen suhteen fysioterapeuttisia harjoitteita esimerkiksi vähentämään niska-hartiaseudun kipuja.

 

Elämäntapamuutos palvelumme sisältää myös liikunnan ohjauksen aina yleistasolta yksityiskohtaiseen harjoitteeseen. Opit myös samalla itse säätelemään liikunnanmäärää ja saat opin tehdä itse myös muutoksia, meillä on halu saada sinut itsenäiseksi elämäsi hallitsijaksi. Sinua ohjaa fysioterapeutit eli vaikka olisit sairaslomalla, osaamme auttaa sinua myös silloin.

Kuinka elämäntapamuutos palvelu toteutetaan?

 

Elämäntapamuutos palvelumme toteutetaan joko vastaanottokäynneillä, etänä tai molempien yhdistelminä eli voitkin työskennellä asian parissa, vaikka ulkomaan työkomennuksella. Uusien elämäntapojen harjoittelu tapahtuu siis siellä, missä niitä toteutetaan eli omassa ympäristössä. Toteutukseen tarvitset älypuhelimen, tabletin ja tai tietokoneen, jolla voi ottaa videokuvaa tai olla videopuhelun kautta yhteydessä, sillä käytämme kommunikaatioon myös videoituja terveisiä reaaliaikaisen keskustelun lisäksi.

 

Alkuun teemme ilmaisen haastattelun missä saat lisää tietoa elämäntapamuutos palvelustamme sekä me saamme tietoa, onko tarjoamamme sopiva palvelu juuri sinun tähän hetkiseen elämäntilanteeseen. Haluamme, että asiakkaamme kokee onnistumisen hetkiä ja pyrimme aina ohjaamaan asiakkaat oikeaan suuntaan. Omien tapojen muuttaminen voi nostaa kuormitusta, ja muutokset tapahtuvatkin kuukausien kuluessa itsenäisenä työnä valmennuksen jälkeen.

 

Elämäntapamuutos palvelumme on rakennettu tämän hetken tietojen pohjalta, elämäntapamuutosten ohjausten pohjana käytämme hyväksi tutkittuja sekä havaittuja keinoa keskittyen pieniin, mutta varmoihin askeleihin. Tämä tarkoittaa, että elämäntapamuutosta ohjatessamme käytämme hyväksi havaittuja keinoja pysyvien elämäntapamuutosten tekemiseksi.

 

Rakennamme yhdessä sinun kanssasi elämäntapasi, joihin kuuluu oman henkilökohtaisen ruokavalion rakentaminen. Voimme käyttää valmiita ruokavalioita, mutta parhaimpaan tulokseen pääsemme, kun teemme sen itse. Teemme myös henkilökohtaisen liikuntapäiväkirjan ja -suunnitelman, meillä on osaamista rakentaa sellainen jokaiseen elämäntilanteeseen sopivaksi. Käytämme myös aikaa unen ja sen laadun parantamiseen, sillä ilman hyvää lepoa emme pysty olemaan energisiä.

 

Elämäntapamuutoksen läpi käytyäsi sinulla on työkalupakissasi työkalut tarvittavien elämäntapamuutosten tekemiseen, joilla saat itsellesi rakennettua energisemmän arjen ilma ulkopuolisten apua. Pidetään asiat yksinkertaisena, sillä hallittavia asioita on runsaasti!

 

Mikäli olet kiinnostunut, varaa ilmainen haastatteluaika nettiajanvarauksen kautta. Nähdään varattuna aikana 😊

 

Terveisin
Teppo Holopainen
[email protected]

VARAA AIKA ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEEN