Mitä purentalihasten hieronta on? Purentalihasten hieronta on nimensä mukaisesti purentaan liittyvien lihasten käsittelyä. Lihakset sijaitsevat niin leuan kuin kasvojen alueella ja tarkoituksena on normalisoida leukanivelen toimintaa käsittelemällä lihaksia.

Purentalihasten oireilu voi näkyä esimerkiksi kipuna kyseenomaisissa lihaksissa, nivelääninä leukanivelessä, vaikeuksina saada suuta tarpeeksi auki tai leukojen väsymisenä käytettäessä. Oireina voi olla myös päänsärkyä sekä kasvo- ja korvakipuja.

Purentalihasten kireys voi johtua myös elämäntilanteesta ja tavastamme reagoida stressiin. Purentalihashieronnan ollessa fysioterapiaa keskitymmekin myös katsomaan tilannetta kokonaisvaltaisesti ja ohjaamme mielellämme harjoitteita kotiin tehtäväksi. Tavoitteenamme on saada oireet ratkaistua sinun kanssasi yhteistyössä, jolloin vaikutus olisi pitempi kestoista.

Kotiharjoitteeksi monta kertaa tulee niska- hartiaseudun ryhtiharjoitteita, hengitysharjoitteita, tarvittaessa voimaharjoitteita. Näin saat omat henkilökohtaiset työkalut hoitamaan kireitä purentalihaksia, jolloin voit saada helpotusta omatoimisesti jo ennen kuin oireet ovat pahentuneet.

Tässäkin asiassa täytyy muistaa, että kokonaisvaltaisesti oireita hoidettuna oireet todennäköisemmin helpottavat pitemmäksi aikaa.

Tervetuloa vastaanotollemme, mikäli teillä on tarvetta. Ajanvarauksen löydät alla olevasta linkistä.

VARAA AIKA PURENTALIHASHIERONTAAN