Fysioterapia Joensuu

Mitä fysioterapia on?

 

Fysioterapiassa käytetään sopivia ”työkaluja” niin lyhyt aikaiseen kuin pitkäaikaiseen kuntoutukseen ja oireiden helpottamiseen. Fysioterapian työkaluihin kuuluu täsmälliset harjoitteet kuin manuaaliset keinot, kuten hieronta ja fysioterapiaa suositellaankin sen kokonaisvaltaisen lähestymisen takia. Fysioterapia keskittyykin liikkumiseen, toimintakykyyn ja terveyden edistämiseen. Eli haluatko saada oireet hallintaan ja haluaisit vielä pysyä oireettomana vai oletko joutunut leikkaukseen, silloin fysioterapia on oikea valinta.

 

Fysioterapeutti hoitaa asiakkaita jokaisessa elämäntilanteessa ja auttaa pärjäämään sinua itsenäisemmin mikä tilanteesi sitten on. Johtuvatko sinun oireesi ikääntymisestä, kasvukivuista, tapaturmasta tai onko sinulla neurologisia vaivoja, hoidetaan ne fysioterapialla parempaan suuntaan. Fysioterapeutteina olemme myös rehellisiä ja kerromme hoitomuodon vaikuttavuudesta, sillä emme halua johtaa sinua harhaan.

 

Tavoitteenamme on kuitenkin mahdollisimman vähän fysioterapeutin luona käyntejä. Noudatamme toisin sanoen ammattietiikka, siitä kannattaa käydä lukemassa Suomen Fysioterapeuttien sivuilta. Lisäksi toimintaamme ohjaa ajatus olla hyvä fysioterapeutti Joensuun alueella.

 

Reijolan Fysioterapiassa fysioterapeutin vastaanotolle tehdään tarvittavat toimenpiteet, että oireet helpottuisivat niin pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä. Jokainen asiakas kohdataan yksilönä toiveineen ja jokainen harjoitus tehdään juuri asiakkaalle sopivaksi. Reijolan Fysioterapian toimintaperiaatteena on aktiivinen fysioterapia. Tällä tarkoitetaan asiakkaan osallistamista oman terveyden ylläpitoon. Asiakkaamme tulevatkin hakemaan fysioterapia Joensuu alueelta.

 

Aktiivinen fysioterapia tarkoittaa käytännön tasolla asiakkaan oman liikkumisen hyödyntämistä, liikkuminen voi olla suurta tai pientä, mutta monta kertaa saat fysioterapeutilta täsmäharjoitteet oireittesi hoitoon. Harjoitteet ohjataan asiakkaan mieltymysten mukaan, mikä tarkoittaa, että käymme halutessasi kuntosalilla ohjaamassa saliohjelmat tai vaihtoehtoisesti keskitymme kotona tai töissä tehtävään harjoitteluun.

 

Filosofian voi tiivistää yksinkertaiseen kysymykseen, nouseeko kunto makaamalla vai liikkuessa?

Milloin Fysioterapiaan ?

 

Vaikka pääpainonamme on tuki- ja liikuntaelin fysioterapia, teemme myös esimerkiksi neurologista fysioterapiaa. Suurin osa asiakkaistamme ovat joko pitkän työuran tehneitä tai juuri ruuhkavuosissa olevia. Kummassakin tilanteessa oireilu ja siitä johtuvat kivut ovat epätoivottuja vieraita.

 

Vanhimmat asiakkaat ovat yli 90-vuotiaita, nuorimpien ollessa vähän yli 10-vuotiaia eli fysioterapeutti auttaa ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta. Fysioterapia sopii jokaiseen elämäntilanteeseen sekä -vaiheeseen, lähestymme ongelmaa nykyaikaisten menetelmien kautta. Pidämme ammattitaitoamme yllä aktiivisesti ja meidän molempien tavoitteena on olla hyvä fysioterapeutti Joensuun ja laajemmallakin alueella.

 

Meille tullaan monesta syystä, yleisimpiä syitä ovat olkapään ja yleensäkin niska- hartiaseudun kiputilat. Kiertäjäkalvosimen repeämän kuntoutus on myös meille tuttua sekä jäätyneen olkapään kuntoutus. Myös selkäkipu tai alaraajojen oireet ovat meille yleisiä, on kyseessä juoksijan polvi tai traumapohjainen kuntoutus esimerkiksi ristisiteen tai -siteiden repeämän jälkeen.

 

Voit tulla saamaan fysioterapiaa Joensuun alueelta tai etäämmältäin niin lääkärin lähetteellä, vakuutusyhtiön maksusitoumuksella, itsenäisesti ennaltaehkäisevään harjoitteluun esimerkiksi niskahartiaseudun kipujen takia tai alaraajojen ongelmien takia. Voit tulla myös leikkauksen jälkeiseen fysioterapiaan tai ennen leikkausta luomaan pohjaa kuntoutumiselle.

 

Toimipisteemme sijaitsee Reijolan Liikekeskusessa mikä on noin 10-minuutin ajomatkan päässä Joensuu torilta ilmaisilla parkkipaikoilla.

VARAA AIKA FYSIOTERAPIAAN