Heippa! Olen Venla ja 28-vuotias fysioterapeutti. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisyydestä, joka sai minut opiskelemaan itseni lähihoitajaksi.

Lähihoitajana työskennellessä mielessäni seikkaili paljon kysymyksiä ihmisen kehollisuudesta, joihin lähdin hakemaan vastauksia opiskelemalla fysioterapeutiksi. Lisääntynyt ymmärrys ihmisyydestä kasvatti uteliaisuuttani niin paljon, että ohjauduin 2017 joogapolulle bhakti- ja astangajoogan muodossa. Fysioterapiaopintojen aikana kiinnostuin myös psykofyysisestä fysioterapiasta, johon aion tulevaisuudessakin lisäkouluttautua. Olen koko lyhyen ikäni juossut paljon ja haastanut kehoani toiminnallisella harjoittelulla, joka nykypäivänä kuvastaa enemmän crossfit- tyyppistä harjoittelua. Persoonaani kuvastavat määrätietoisuus, ystävällisyys ja rauhallisuus. Tärkein arvo elämässäni on kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka näkyy vapaa-ajalla kuin työssä.

Minun työni ydin on se, että asiakas kokee saavansa apua huoliinsa vastaanotolla. Panostan työssäni asiakkaan itsetietoisuuden vahvistamiseen ja kehon rajojensa sekä mahdollisuuksiensa tunnistamiseen. Kohtaan asiakkaan tasavertaisesti oman elämänsä asiantuntijana, jolloin opin asiakkaasta eniten sekä asiakas vaikuttaa palveluihinsa aktiivisesti ja tasavertaisesti. Kun minä tunnen asiakkaan ja asiakas tuntee itsensä sekä kumpikin vaikuttaa yhteistyössä palvelun sisältöön, palveluista saadaan räätälöityä mahdollisimman yksilöllisiä ja asiakkaan tarpeisiin sopivia.

Asiakastyössä tärkein työkaluni on vuorovaikutus. Panostan vastaanotoillani läsnäoloon, kiireettömyyteen ja siihen, että asiakas saa nähdyksi tulemisen kokemuksen. Monen vaivan kuntoutus lähteekin jo siitä, miten asiakas kokee tulevansa nähdyksi huolensa kanssa. Minun elämäni tärkein arvo on kokonaisvaltainen hyvinvointi, Ihminen on mielen ja kehon osalta kokonaisuus, joka huomioidaan minun vastaanotollani.

Ystävällisin Terveisin

Venla Korttila

Fysioterapeutti (AMK)

Sähköposti: [email protected]