Yksilöllisesti muotoiltavat Footbalance medical tukipohjalliset fysioterapeutin tekemänä ja heti mukaan ilman odotusta Reijolan Fysioterapiasta.

Ennen kuin saat pohjalliset käyttöön aloitetaan yksilöllisten pohjallisten tarpeen määrittely alaraaja-analyysillä. Alaraaja-analyyissä tutkitaan alaraajojen nivelten liikkuvuus, luiset rakenteet, liikkeen hallinta ja mitataan kävely. Analyysin pohjalta tehdään yksilöllinen harjoiteohjelma tavoitteena tehdä yksilöllisten pohjallisten käyttö tarpeettomaksi.

Footbalancen yksilöllisesti muotoiltavat tukipohjalliset sopivat kaikkeen monenlaiseen käyttöön ja ne voidaan muotoilla juuri siihen jalkineeseen mitä käytät eniten, on se sitten esimerkiksi sandaali, turvakenkä, juoksulenkkari, sisäpelikenkä tai joku muu. Paras apu saadaan tekemällä tukipohjallinen jalkineeseen missä vietät suurimman osan ajasta, monta kertaa tälläinen on työjalkine. Varsinkin seisten työskentelevät ovat saaneet helpotusta oloonsa.

Helpotusta saadaan tukemalla sekä tai muuttamalla jalkaterän asentoa, mikä vaikuttaa jalkaterän lisäksi alaraajaan kokonaisuudessaan. Tukipohjallisilla voidaan myös helpottaa esimerkiksi kantapään luupiikin hoitoa valitsemalla käyttöön sopiva malli. Myös diabeetikoiden kannattaa harkita pohjallisia osaksi jalkojen hoitoa, sillä hyvin istuvilla pohjallisilla hiertymien ja haavojen syntyminen jalkineista on epätodennäköisempää.

Tukipohjallisia ei kuitenkaan kannata ostaa tilanteessa missä niille ei ole varmaa tarvetta. Varmuuden yksilöllisten pohjallisten tarpeeseen saat varaamalla ajan alaraaja-analyysiin missä tutkimisen lisäksi annetaan fysioterapeuttiset harjoitteet vahvistamaan alaraajan toimintakykyä.

Nilkan, polven, lonkan tai jopa alaselän kivut voivat johtua virheasennosta alaraajoissa, joita tarvittaessa korjataan yksilöllisesti muotoiluilla tukipohjallisilla.

Kuvia